Avdilji: Saradnja sa Samoopredeljenjem dobra iako nisu prihvatili kandidate liste "Gukso"

hadži avdilji
Izvor: Koha ditore

Poslanik liste “Gukso” Hadži Avdilji poručuje da je koaliciona saradnja ove stranke i vladajućeg Samoopredeljenja na visokom nivou i da, kako kaže, u poslednjih 20 godina na Kosovu nije bilo stabilnije koalicije, prenosi Indeks onlajn.

Ipak, njegova potvrda da opštinski odbori Samoopredeljenja nisu prihvatili određene kandidate ove lista za gradonačelnike u pojedinim opštinama ne govori u prilog tome.

“ Imali smo kandidata za neke ugledne opštine, ali ogranci Samoopredeljenja u pojedinim opštinama, a ne rukovodstvo ove stranke, izrazili su drugačije mišljenje“, rekao je Avdilji.

On je rekao da ne žele po svaku cenu da insistiraju na tome da imaju svoje kandidate za gradonačelnika, kako ne bi došlo do nesuglasica u koaliciji.

"Na lokalnim izborima imamo veoma veliki broj kandidata za skupštine i to nimalo ne umanjuje našu moć", dodao je on.

Avdilji je podsetio da je sporazumom između Liste “Gukso” i Samooopredeljenja postignutim pre parlamentarnih izbora 14. februara, predviđena saradnja i za lokalne izbore.

Indeks onlajn podseća da je sam Hadži Avdilji rekao da će lista “Gukso” u koaliciji sa Samoopredeljenjem imati četiri do pet kandidata za gradonačelnike.

Nedavno je poslanik Burim Karameta zatražio ostavku kosovskog ministra zdravlja Arbena Vitie, što je izazvalo reakcije između dva tabora.