Bahtiri: Borelj i Lajčak su na strani Srbije, neće biti napretka u dijalogu dok su tu

Agim Bahtiri
Izvor: Facebook

Bivši gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri smatra da su međunarodni posrednici u dijalogu Beograda i Prištine, Đuzep Borelj i Miroslav Lajčak na strani Srbije, te da dok oni ne odu sa tih pozicija neće biti napretka u dijalogu između Kosova i Srbije, piše Teve1.

U kontekstu razgovora o najnovijim političkim dešavanjima na Kosovu, uključujući i osnivanje Zajednice srpskih opština, Bahtiri je rekao da nema normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, bez odlaska specijalnih predstavnika EU za dijalog Prištine i Beograd Lajčaka i šefa spoljne politike EU Đuzepa Borelja.

"Dva posrednika, Borelj i Lajčak, mislim da su na strani Srbije. Mislim da se bez odlaska ove dvojice ništa neće desiti između Kosova i Srbije. Znamo da je cilj Srbije osnivanje Asocijacije, a pre toga da se raspiše referendum i Srbi se otcepe od Kosova", izjavio je Bahtiri. 

Upitan da li sadašnja Vlada treba da bude malo fleksibilnija u odnosu na zahteve Amerikanaca, Bahtiri je rekao da se Vladi može zameriti u mnogim segmentima, ali ne i po pitanju severa.