Bahtiri: Dogovor o novoj vladi imaćemo naredne sedmice, za priču o predsedniku ima vremena

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri
Izvor: Kosovo Online

Postizanje dogovora između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova o formiranju nove vlade je vrlo blizu, verujem da ćemo sve imati naredne nedelje, kaže za Kosovo Onlajn funkcioner Pokreta Samoopedeljenje i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri.

On je rekao i da je volja građana, koji su na izborima 6. oktobra najviše glasova dali opozicionim strankama, da novu kosovsku vladu formiraju Samoopredeljenje i DSK.

 „Mi smo u međuvremenu harmonizovali svoj program u potpunosti i našli sredstva i metode kako da taj program sprovedemo. Sada su u toku razgovori o broju ministarstava i verujem da ćemo u narednih pet – šest dana doći do konačnog dogovora i da ćemo sledeće nedelje imati novu vladu“, rekao je Bahtiri.

Prema mišljenju Bahtirija, pitanje budućeg kosovskog predsednika, što je jedan od zahteva DSK u razgovorima sa Samoopredeljenjem, treba ostaviti za kasnije, jer mandat Hašimu Tačiju ističe za manje od dve godine. 

 

„Pregovori su u toku, ali treba da se zna da će ta pozicija biti slobodna tek za godinu i po dana i mi imamo vremena da se o tome razgovara. Zato mislim da nije neophodno da se sada o tome razmišlja“, rekao je Bahtiri.

planer
18. Decembar 2019.
Da, veoma su blizu, po hiljaditi put od oktobra...