Bahtiri: Kosovo nema međunarodnu podršku kao 2008. godine, moramo svi da branimo OVK

Agim Bahtiri
Izvor: Facebook

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri tokom boravka u Albaniji, gde je održao sastanak sa predsedavajućim Demokratske stranke Ljuljzimom Bašom, izjavio je da je "cilj posete Tirani da ujedini Albance u situaciji stvorenoj nakon optužnica protiv bivših visokih lidera OVK, jer Kosovo nema međunarodnu podršku kao 2008. godine kada je proglasilo nezavisnost", prenosi Reporteri.

Bahtiri, koji je član Pokreta Samoopredeljenje, rekao je da su ovaj entitet i njegov predsednik Aljbin Kurti spremni da daju svoj doprinos ovom pitanju.

"Kao Samoopredeljenje, spremni smo da branimo OVK po svaku cenu i svaku priliku koja nam se pruži. Stranka i Kurti žele da se pridruže ovom procesu i pomognu mu", rekao je Bahtiri.

Prema njegovom mišljenju "ova vlada ne pomaže ljudima koji su tamo otišli”.

“Oni su bili dragi borci i mi imamo slobodu od njih i mnogih drugih koji će nažalost tamo ići. Dugo sam razgovarao sa Bašom i zahtev koji sam mu uputio bio je da nam bude cilj da ujedinimo Albance u Albaniji, na Kosovu i u Severnoj Makedoniji i da ozbiljnije damo podršku našim borcima kojima dugujemo sve dok živimo”, rekao je Bahtiri.

On je dodao da je OVK vojska koja je izašla iz naroda.

"Ta se vojska nije borila kao što se navodi za zločinačke stvari, već za oslobađanje zemlje i zaštitu praga”, rekao je Bahtiri i dodao da je neophodno ujedinjenje Albanaca.