Bahtiri: Vučiću povuci izjavu, baza KBS neće ugroziti bezbednost kosovskih Srba

Reporteri
Izvor: Reporteri

Predsednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri izjavio je da izgradnja vojne baze KBS na brdu Crnuša nije provokacija i da neće ugroziti bezbednost kosovskih Srba, pozivajući predsednika Srbije da povuče izjavu i da se ne meša u unutrašnje stvari Kosova.

Bahtiri je komentarisao izjavu predsednika Srbije o najavljenoj izgradnji vojne baze Kosovskih bezbednosnih snaga, uz zahtev da Vučić povuče izjavu.

"Predsednik Srbije Vučić ne može da se meša u unutrašnje stvari Kosova, posebno u poslove opštine Mitrovica.

Vojna baza KBS koja će se graditi na brdu Crnuša nije provokacija ni za koga, niti će ugroziti bezbednost kosovskih Srba, već će ih Kosovo svojim mehanizmima štiti i kao ostalo stanovništvo.

Prošlo je vreme mešanja u unutrašnje stvari države i opština političkih naslednika Miloševića, koji umesto da vode računa o dobrobiti naroda Srbije i demokratizaciji svoje države, pokušavaju da se mešaju i poremete demokratski i ustavni sistem Kosova.

Zbog toga ga pozivam da povuče današnju izjavu i deluje u pravcu priznanju Republike Kosovo, jer samo na taj način može da služi svojoj zemlji i čitavom regionu.

Odluka Skupštine opštine Južna  Mitrovica da obezbedi 191 hektar zemljišta za izgradnju vojne bazu KBS, usledila je nakon zahteva Ministarstva odbrane Kosova i kao opština smo veoma ponosni na  odluku koja je doneta", napisao je Bahtiri na Fejsbuku.

 

 

Rado
01. April 2021.
Kalo nece ugroziti bezbednost Srba
kada su svakodnevni napadi na Srbe po celom Kosovu.Vucic mora da teaguje to je Srpska teritorija.Pravite bazu ma Srpsku zemlju kao i Amerikanci bazu Bondstil kod Urosevca.Ako je stanje bezbedno na Kosovo zaszo onda Kfor i Americki vojnici iz baze Bondstil.ne mapuste Kosovo i odu odakle su dosli.Prvo jos i posle 21 god. stanje nike bezbedno i drugo Nato se plasi da ode jer Srbijabodmah zauzeti Kosovo jer je veoma mocna i snazna vojno i politicki i ekonomski.
geri
01. April 2021.
Pa stace vam baza Bahtiri kad imate Nato vojsku i Amerikance u bazu Bondstil kod Urosevca.Nije li to dovoljno.Izgleda svi vi i Natoni Americki vojnici mnogo se plasite od vojne moci Srbije.
Miki
02. April 2021.
To ti je kad glupi ljudi umišljaju da su faktor ne može se lažom prevarom progonom šikaniranjem i slično ništa rešit .A što se baze tiče na dobrom je mestu za metu ako do toga dodje . Šiptarski poznati inat će da vrati Kosovo i Metohiju u kameno doba sve zbog interesa pojedinaca i njihovog bogastva .
Moi
02. April 2021.
Bravo bakhtiri