Bajden: Biću predsednik svih Amerikanaca

Bajden polaže zakletvu
Izvor: Printskrin

Džozef Bajden položio je zakletvu i postao 46. predsednik SAD, a Kamila Haris i zvanično je postala prva žena potpredsednik u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Tanjug.

Bajden je položio zakletvu pred sudijom Vrhovnog suda Džonom Robertsom u Vašingtonu, u podne po lokalnom vremenu.

"Biću predsednik svih Amerikanaca, obećavam vam. Boriću se podjenako jako za one koji nisu glasali za mene, kao i za one koji jesu. Boriću se za Ustav. Razumem da se mnogi plaše za poslove, za kredite, za porodice, ali obećavam vam da ću se boriti za vašu sigurnost. Nekad imamo loše dane, nekad imamo dobre dane, ali moramo ići napred", rekao je Bajden.

On se osvrnuo i na pandemiju korona virusa, koja je odnela više od 400.000 života u SAD.

"Proći ćemo kroz ovo zajedno. Razumemo da ceo nas svet gleda danas. Amerika je na testu i iz toga izlazimo jači. Idemo da se susretnemo sa svetom, a ne da se udaljavamo. Pokazaćemo se, ali ne demonstracijom moći, nego kroz moć naše demonstracije. Prvi zadatak koji vas molim kao predsednik SAD je minut ćutanja za 400.000 Amerikanaca koji su izgubili život od korona virusa", rekao je Bajden.

Potpredsednica Kamila Haris položila je zakletvu pred sudijom Vrhovnog suda Sonjom Sotomajor. Haris je danas i zvanično postala prva žena, prva Afroamerikanka i prva osoba poreklom iz južne Azije na funkciji potpredsednika SAD.
 

Ja
20. Januar 2021.
Cestitam bajdenu zelim sve najbolje za novi pocetak da bude pravda svom narodu celog sveta mir i sloboda to bih iz sveg srca pozelela !!!!!