Bajrami: Kurti se predstavljao kao mađioničar dok je bio u opoziciji, sada je jasno da to nije

Hikmete Bajrami.png
Izvor: Ekonomia Online

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami rekla je da je veoma važno što na skupštinskoj sednici o energetskoj krizi na Kosovu nije izglasan predlog za smanjenje cene struje i prokomentarisala da se Kurti u kampanji predstavljao kao mađioničar, prenosi Indeks onlajn.

Ona je podsetila  da se to dogodilo nakon što su poslanici napustili salu, pa će ova tačka će ponovo biti stavljena na glasanje na sledećoj sednici.

“Poslanici vladajuće stranke su izašli da spreče glasanje ove rezolucije. Mislim da su namerno izašli da ne dozvole da se glasa. Bilo je nekih predloga opozicije da vlast uzme u obzir predloge, verujem da su to dobra rešenja za građane”, rekla je poslanica.

Dalje je navela da je za građane ovo nedopustivo i podsetila da je za Vladu glasalo 51 odsto građana.

“Vlada je došla na vlast, dajući obećanja koja niko nije mogao da ispuni. Jasno je da ni sada to ne mogu sami”, rekla je ona.

Bajrami je dalje govorila da su Kurti i njegov kabinet sada govore da nisu mađioničari, po njenim rečima, iako su se tako predstavljali kada su bili u opoziciji.

“Ne čudi nas potpuna promena njihovog stava, ne čudi nas što neće uspeti da ispune svoja obećanja, to smo videli u prvim danima. Rekao bih da je upravljanje ozbiljan sport. Kada uđete tamo nemate sve nadležnosti, onda možete da se ponašate kako su okolnosti i faktori koji utiču“, rekla je Bajrami.