Bajrami: Samoopredeljenje prekraja istoriju, uvreda su za građane Kosova

Hikmete Bajrami
Izvor: Lajmi

Hikmete Bajrami iz Demokratskog saveza Kosova poručila je da Pokret Samopredeljenje pokušava da prekroji istoriju na Kosovu.

"Vladajuća stranka - koja nije uspela na lokalnim izborima u većini kosovskih opština - pokušava da prepravi istoriju. Pokušava se pokazati kada je Kosovo oslobođeno, a zaboravili su juni 1999. godine. Umesto da pomene 1999, Samoopredeljenje je jednom uveo 14. februar kao datum oslobođenja. U međuvremenu, sada opet - gubitnička stranka lokalnih izbora - pokušava predstaviti pobedu u četiri opšine kao novo oslobođenje za ove opštine", poručila je Bajrami na Fejsbuku.

Bajrami je upitala Samoopredeljenje i "da li su i Priština, Prizren i Mitrovica oslobođeni", alidurajući na pobedu opozicije u tim mestima. 

Smatra da je jezik kojim se koristi Pokret Samoopredeljenje uvreda za svakog građanina Kosova i za sve koji su dali svoj doprinos za oslobađanje Kosova. 

"Za svakog mučenika. Za svaku porodicu koja je žrtvovala sve za oslobođenje. Gubitnička stranka lokalnih izbora trebalo bi da nauči lekciju. Samokritika i počnite da radite nešto. Jer, vaš neuspeh u većini opština na lokalnim izborima vezan je za vaš neuspeh u Vladi. Vreme je da radite i ispunite obećanja koja ste dali u svim područjima. Shvatite da je Kosovo oslobođeno 1999. godine Okrenite se i radite na nečemu. Niste na vlasti da se žalite i analizirate i krivite za neuspeh na lokalnim izborima", poručila je Bajrami.