Bajrami: Vlada treba da nađe rešenje, a ne da se sukobljava sa štrajkačima

Hikmete Bajrami
Izvor: Koha ditore

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami smatra da Vlada Kosova i Aljbin Kurti treba da nađu rešenje, a ne da se sukobljavaju sa štrajkačima.

Hikmete je u objavi na Fejsbuku navela da vladajuća stranaka Pokret Samoopredeljenja mora brzo da pronađe rešenje za štrajk koji je danas počeo jer šteta može biti nepopravljiva.

„Stranka na vlasti, Pokret Samoopredeljenje, ima obavezu da sedne sa sindikalcima, započne socijalni dijalog i pronađe rešenje za prekid štrajka. Samoopredeljenje je došlo na vlast obećavajući rešenja za svaki problem na lokalnom nivou, na centralnom nivou, na nacionalnom i međunarodnom nivou“, napisala je Hikmete.

Ona napominje da je Vlada umesto rešenja izabrala konfrontaciju sa sindikatima kao jedini način, što je pogrešan put, jer će posledice snositi svi, a ne samo partija na vlasti i premijer Kurti.

Umesto rešenja, kako dodaje Hikmete, vladajuća stranka, Pokret Samoopredeljenje i premijer Kurti izabrali su da ne razgovaraju ni o jednoj drugoj temi osim o bilbordima i sastancima sa Vučićem.