Balje: Verujem da ćemo obezbediti poslaničko mesto

Duda Balje
Izvor: Ekonomia Onlajn

Predsednica Socijaldemokratske unije Duda Balje podnela je žalbu Vrhovnom sudu nakon odluke Izbornoj komisiji za žalbe o ponovnom brojanju glasova u bošnjačkim naseljima i izrazila uverenje da će postati poslanica u novom skupštinskom sazivu, prenosi Ekonomija Onlajn.

Balje je izrazila uverenje da će nakon odluke Vrhovnog suda postati poslanica.

„Pozivamo se na Ustav da bismo zaštitili naša prava. Verujte da ćemo osigurati poslaničko mesto", rekla je Balje.

Prema odluci Izbornog panela za žalbe i predstavke Adrijani Hodžić se poništava 4.205 glasova koje je dobila u u Zubinom Potoku, Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Partešu, Klokotu, Novom Brdu, Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću.

Sada je nezivesno da li će GI Ujedinjena zajednica Adrijane Hodžić ući u Skupštinu Kosova imajući u vidu da je osvojila ukupno 6.422 glasa.

Izborni panel za žalbe i predstavke je takođe poništio i glasove koje je u srpskim sredinama dobila koalicija Vakat, Socijaldemokratska unija, Naša inicijativa i Nova demokratska stranka.

Takođe, Izborni panel za žalbe i predstavke je poništio preko 800 glasova koje je u srpskim sredinama na Kosovu dobila Romska inicijativa, a koja je sa osvojenih 4.049 glasova dobila dva poslanička mesta.

Www
09. Mart 2021.
Kriza,kriza ,nema vise desna ruka levi dzep 😂
Rat i Mir
09. Mart 2021.
Predsednica Socijaldemokratske Unije treba da prihvati poraz koji je zadobila od njene koleginice iz Ujedinjene Zajednice. Obzirom da je reći o hlebu bez motike, valja probati i žaliti se. Parama se na obraz ne gleda.