Barbano: Euleks nepokolebljivo posvećen promovisanju ljudskih prava i bezbednosti svih zajednica

Rakić sa Barbanom
Izvor: Instagram/goranrakic.official

Euleks je nepokolebljivo posvećen promovisanju ljudskih prava i bezbednosti svih zajednica na Kosovu, poručio je danas šef te Misije Đovani Pjetro Barbano nakon posete regionu Mitrovice.

"Veoma važna terenska poseta danas, prelepom regionu Mitrovice. Imao sam priliku da sa interesovanjem slušam predstavnike političkih partija i civilnog društva koji su izneli potrebe i brige građana za bezbednost. Lično sam ih uverio u nepokolebljivu posvećenost Euleksa u promovisanju ljudskih prava i bezbednosti svih zajednica na Kosovu", napisao je Barbano na društvenoj mreži "X".

Tokom posete, Barbano se sastao i sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem.

Kako je naveo, sa predstavnicima Srpske liste razgovarao je o naporima za deeskalaciju, koordinaciji Euleksa sa Kosovskom policijom u zajedničkim bezbednosnim procenama, i o pojačanoj bezbednosti kroz poboljšanu infrastrukturu za rad policije u zajednici u Suvom Dolu.

Sa drugim predstavnicima političkih partija i civilnog društva razgovarao je, kako je napisao, o potrebi i mogućnostima za jačanje konstruktivnih odnosa među zajednicama, ponavljajući posvećenost Euleksa da podrži bezbednost i ljudska prava svih na Kosovu.