Begaj postao počasni građanin Dečana: Izvanredni utisci i emocije

Bajram Begaj
Izvor: Klan Kosova

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj uručio je danas predsedniku Albanije Bajramu Begaju priznanje Počasni građanin Dečana, na svečanoj sednici Skuopštine te opštine. Begaj je, uz zahvalnost, naveo da je Albaniju za dve godine, koliko je na funkciji predsednika, predstavljao svuda, ali da su današnji utisci i emocije izvanredni, prenosi Kljan Kosova.

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj ukazao je da je Begaj zasluženo dobio ovo priznanje.

On je naveo da su Dečani imali "veliki udeo u oslobođenju Kosova", da su bili "potpuno uništeni", ali da je sada drugačija situacija.

"I ovakvi skupovi nas obavezuju da idemo napred, da uradimo najbolje za našu decu. Zato tražimo podršku predsednika Albanije, da nam i on pomogne na putu ka uspehu", rekao je Ramosaj.

Begaj je istakao da su mu utisci "izvanredni".

"Skoro dve godine sam predsednik Albanije. Svuda sam predstavljao Albaniju za ove dve godine, ali utisci i emocije danas, ovde, su izvanredni. Hvala vam puno na gostoprimstvu", rekao je Begaj.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je rodom iz Dečana, opštine koju vodi njegov partijski kolega, poželeo je Begaju i njegovoj supruzi dobrodošlicu, uz poruku da su "došli u svoj dom".

"Stari Albanci su u prošlosti govorili da je ovo vaš dom. Dakle, došli ste u svoj dom i uvek ćete dolaziti u svoj dom", rekao je Haradinaj na svečanoj sednici opštinskog parlamenta.