Begaj o nesporazumu sa DSK: Sve partije sam pozvao u parlament

Skupština Kosova - Priština
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Albanije Bajram Begaj tokom posete Kosovu nije se sastao sa čelnicima DSK, a kako je rekao, on je DSK-u, kao i drugim opozicionim partijama uputio poziv za sastanak u parlamentu, a iz DSK je dobio odgovor da je dobrodošao u zgradu DSK-a, prenosi Reporteri.

DSK je ranije saopštio da je Begaj odbio da se sastane sa predsednikom te stranke Ljumirom Abdidžikuom u sedištu stranke, zahtevajući da se sastanak održi u prostorijama Skupštine Kosova.

Begaj je u intervjuu za RTK rekao da je nakon poziva koji je uputio DSK, kao i drugim opozicionim partijama, za sastanak u parlamentu, dobio odgovor iz DSK da je dobrodošao u zgradu DSK, čime je odbijen sastanak u Skupštini.

"Ja sam predsednik Albanije i došao sam na Kosovo da razgovaram kao brat sa bratom, kao sa porodicom. Želeo sam da ove sastanke održim u političkom hramu, a to je skupština. Moj poziv je bio sasvim iskren svim političkim partijama u Skupštini Kosova. Prema odgovoru DSK upućenom mom osoblju, rečeno je da je predsednik Albanije dobrodošao u zgradu DSK", rekao je Begaj.

Begaj je naveo i da je nameravao da se sastane sa svim liderima albanskih partija za jednim stolom, ali da je to bilo nemoguće, pa se sastao sa njima odvojeno. 

"Na Kosovo sam došao na poziv predsednika Republike Kosovo. Hteo sam da se sretnem sa albanskim političkim partijama zajedno, za jednim stolom, nisam mogao, sreo sam ih odvojeno", rekao je Begaj, koji se danas sastao sa predsednicima DPK i Alijanse za budućnost Kosova, Memljijem Krasnićijem i Ramušom Haradinajem.