Beriša: Izborom Delića Vučić provocira Albance

Salji Beriša
Izvor: Telegrafi

Bivši premijer Albanije Salji Beriša istakao je da je izbor Božidara Delića za potpredsednika Skupštine Srbije "provociranje kosovskih Albanaca", prenosi Telegrafi.

"U otvorenim provokacijama Albancima i međunarodnoj zajednici, Aleksandar Vučić je glasovima svoje stranke izabrao Delića za potpredsednika Skupštine Srbije. Božidar Delić je pravi dželat Albanaca na Kosovu", naveo je Beriša.

Beriša je osudio taj izbor, ocenivši da je Vučić postavljanjem Delića na mesto potpredsednika Skupštine Srbije "nastavio politiku Slobodana Miloševića".

"Najoštrije osuđujem ovu odluku malog Putina i šefa Edija Rame, kao ozbiljnu provokaciju prema žrtvama srpskog genocida, ali i prema čitavom civilizovanom svetu. Ovim činom otvorenog neprijateljstva prema albanskom narodu, ali i međunarodnoj zajednici, nagrađujući dželate srpskih masakra i genocida, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dokazuje da je ostao kakav je bio, sledbenik Slobodana Milošević, začetnik i pobornik monstruoznih zločina Srba nad Albancima i Bošnjacima", zaključio je Beriša.