Beriša: Žalićemo se Ustavnom sudu zbog Romske inicijative

veton beriša
Izvor: Economia online

Lider Egipatske liberalne stranke Veton Beriša izjavio je da će njegova stranka podneti žalbu Ustavnom sudu, zbog kako kaže, orkestracije glasova od strane Romske inicijative, koja na jučerašnjoj izbornoj sednici nije obezbedila potreban kvorum za izbor predsednika, zbog, kako tvrdi, dogovora sa Srpskom listom, prenosi Gazeta Ekspres.

"Pre nekoliko nedelja smo kao politički entitet, Egipatska liberalna stranka, svom intelektualnom snagom i ustavnim i pravnim argumentima pokušali da ukažemo široj javnosti i pravosudnim institucijama za orkestraciju glasova iz Romske inicijative, što je sinoć i dokazano odsustvom poslanika iz redova ovog političkog subjekta na koji se utiče i koji je proizvod onih koji ne priznaju Kosovo kao suverenu i nezavisnu državu", rekao je Beriša, navodi se u saopštenju.

Beriša je dodao i da, uprkos svim njegovim reakcijama, mnoge političke ličnosti su ćutale, uključujući i pravosudne institucije.

"Te institucije su legitimisale nevažeće glasanje i dopustile su da taj glas odlučuje o sudbini Kosova, direktno šteteći demokratiji zemlje. Povrh svega, Romska inicijativa je nagrađena od strane Vlade Kosova mestom zamenika ministra", rekao je Beriša.

Zaključio je i da im je "poslednja nada" Ustavni sud Kosova, za koji veruje da će ispraviti  nepravdu učinjenu prema egipatskoj zajednici i Kosovu uopšte.