Bikćaj: Nakon izbora predsednika stranke, DSK se vraća na mesto koje mu pripada

Jeton Bikaj
Izvor: Ekonomia online

Član Generalnog saveta DSK Jeton Bikćaj izjavio je da veruje da će se ta stranka nakon izbora novog predsednika vratiti mesto na političkoj sceni koje i zaslužuje, prenosi Ekonomija Onlajn.

Bikćaj je rekao i da DSK ima ljude koji mogu da vode stranku i da vrate njen imidž.

"Demokratski savez Kosova će se vratiti na mesto koje zaslužuje, jer je dobro poznat njegov doprinos i njegova istorijska uloga u svim događajima koji su se dogodili na Kosovu od 1989. godine, počev od predsednika Rugove, zatim sa predsednikom Sejdiuom, premijerom Mustafom i Hotijem", rekao je Bikćaj.

Prema njegovim rečima, najvažnije je odabrati dobar tim koji će u budućnosti voditi stranku.

"Takođe cenimo moralni čin predsednika Mustafe koji je ponudio ostavku i pružio priliku da se izabere novi lider stranke. Mislim da će novi lider i biti izabran 14. marta, kada je zakazana izborna skupština DSK. Takođe smatram da DSK ima dovoljno ljudi koji će znati kako da DSK pomere ka napred I da vrate stranku na mesto koje i zaslužuje", rekao je Bikćaj.

Prema njegovim rečima, nekoliko je faktora koji su uticali da DSK ostvari loš izborni rezultat, među kojima je i raspad vladajuće koalicije u "lošem trenutku", ali kako je rekao, DSK je prihvatio odluku i volju građana koju su pokazali na nedavno održanim izborima.