Bilt: Neću se iznenaditi ako se intenziviraju napori za ukidanje Specijalnog suda

Karl Bilt
Izvor: Kosovo Online

Kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne odnose Karl Bilt izjavio je da ne bi bilo iznenađujuće ako se pojačaju napori da se Specijalni sud ukine, sada kada je podignuta optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.

Bilt je na Tviteru komentarisao objavu premijera Avdulaha Hotija da neće ići na sastanak koji je bio zakazan za 27. jun u Vašingtonu, ocenivši da je to "kraj sastanka".

"Zašto je Specijalni tužilac sada iznenada odlučio da podigne optužnicu protiv predsednika Kosova Tačija?. Možda je bilo indicija da Tači pokušava da mobiliše Belu kuću da ukine Specijalni sud. Neću se iznenaditi ako se takvi napori sada intenziviraju", zapitao se Bilt u sledećoj objavi na Tviteru.

 

Gresni pop Milorad
25. Jun 2020.
Gospodine Bilt, ovakavim komentarom ste samo dodatno potvrdili da je sve sto je od 90-tih godina radjeno bilo i jest eu funkciji razbijanja Jugoslavije sa posebnim akcentom na unistavanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije. samo ste jednu stvar prevideli - geopoliticke okolnosti u svetu su se promenile i doslo je vreme za uklanjanje recidiva Klontonove administracije i Duboke drzave.