Bisljimi bojkotuje predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija

Besnik Bisljimi
Izvor: Lajmi

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi i kosovska ministarka prosvete, nauke, tehnologije i inovacija Arberie Nagavci posetiće danas Bujanovac i Preševo, ali se neće sresti sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem, prenosi Jugpress.

To je izazvalo veliki broj komentara na društvenim mrežama, a kao opravdanje za "ovaj bojkot" Arifija navodi se to što on nije otišao na zajednički sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem na kome su bili lideri ostalih albanskih stranaka sa juga Srbije kao i to što on kritikuje ponašanje Prištine prema Albancima u Medveđi, Bujanovcu i Preševu.

Poseta Bisljimija i Nagavci se dešava istovremeno kada i poseta premijerke Srbije Ane Brnabić Kosovu.

Bisljima i Nagavci će imati sastanak sa Albanskim nacionalnim savetom, poslanikom u Skupštini Srbije Šaipom Kamberijem i čelnicima opštine Bujanovac. Posetiće Osnovnu školu “Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu, u Preševu  OŠ "Ibrahim Keljmendi", a zatim je predviđen radni ručak sa političkim liderima iz Preševa. Susret sa udruženjima, preduzetnicima i istaknutim ličnostima je na kraju posete planiran u Hotelu Rozafa u Bujanovcu.