Bisljimi hvali rad Vlade: Pomerili smo napred procese koji su zaustavljeni godinama

Besnik Bisljimi.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Prvi potpredsednik Vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi podneo je izveštaj Komisiji za evropske integracije, u kome je naveo da je Vlada odmakla u velikom broju procesa koji su godinama zaostajali, prenosi Ekonomija onlajn

"Po prvi put ova Vlada je vratila carinski terminal Trepča. Drugi problem je premeštanje opštinskih inspektora. Kurtijeva vlada je otklonila još jedan problem u vezi sa homologacijom automobila. Tada je došlo do ograničenog napretka u oblasti vladavine prava", rekao je Bisljimi i dodao da ima još prostora za unapređenje zakonskog okvira.

Bisljimi je najavio da će uskoro biti gotov Zakon o političkim subjektima.

"Pažljivo smo analizirali izveštaj koji ima 43 stranice i analizirali smo sve nalaze. Jedan problem koji smo primetili je da metodologija odgovara samo okolnostima na terenu. Izveštaj govori o odsustvu skupštinske većine i odnosi se na period pre marta. Druga Kurtijeva Vlada je preuzela proces integracija sa visokim prioritetom. Odmah smo aktivirali naše mehanizme", rekao je Bisljimi.

Prema njegovim rečima, Vlada je dala i saglasnost za Nacionalni plan za sprovođenje SSP. Za šest meseci vlasti pokušali su da daju, kako je rekao, novu energiju i pomere neka pitanja napred.