Bisljimi najavio reciprocitet po pitanju registarskih tablica od 15. septembra

Besnik Bisljimi
Izvor: Koha ditore

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi upozorio je nakon današnjeg sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom da Kosovo neće prihvatiti produženje privremenog sporazuma o registarskim tablicama nakon 15. septembra, kada ističe rok važenja ovog sporazuma, prenosi Koha.

Bisljimi je rekao da će se Kosovo ponašati isto kao i Srbija s automobilima kosovskih registarskih oznaka (RKS), upozorivši na reciprocitet.

Prema sporazumu, sva vozila sa registarskim oznakama KS mogu ući u Srbiju sa Kosova, dok ih vozila sa RKS moraju zameniti na granici, dobivši privremene tablice koje je izdala srpska strana. S druge strane, automobili sa srpskim tablicama slobodno ulaze na Kosovo bez dodatnih procedura.

Bisljimi je izrazio nadu da će se ovakva procedura promeniti nakon 15. septembra.

Ovo je bila jedna od tema o kojima se danas u Briselu razgovaralo između delegacija Kosova i EU, pre sutrašnjeg trilateralnog sastanka na kojem će biti i srpska delegacija.

Parteš
07. Septembar 2021.
Tako i treba. Samo narod ispašta sa ovim tablicama!
Desa
07. Septembar 2021.
Daj Bože da se ovo stvarno desi! Banda lopovska pljačka narod na svaka 2 meseca novim probnim tablicama na koje se čeka i po nekoliko sati. Brukami sramota!
tata
07. Septembar 2021.
sad razumem da i serbski narod na kosovo ima probleme sa ta tablicama i mnogo birokratske stvari ajde da budemo koraktni sta desava sa politikkm ne treba narod da plati prvi put citam da serbi sa kosovo su korektni daj boze da rade i kaze samo za narod da bude dobro politikani isti i oni na serbiju i na kosovo ko pale narod ajde napred nemoj da cujemo ovi kreteni sta je vise je vise
Miodrag iz Peći
07. Septembar 2021.
Koliko znam registarske tablice kosmetskih gradova izdate u Srbiji ne važe. Dakle, tablice: PE, DJ, PZ, UR, KM, PO, PR ne važe a tablice sepskih gradova iz tz. uže Srbije važe. Kakav sad reciprocitet zahtevate da međunarodno priznate tablice ne važe. Šta čini srpska zavist da oni Srbi sa KiM koji imaju tablice iz gradova u kojim su izbegle njihove porodice ne mogu voziti po KiM ni u tranzitu npr. u odladku na more u Albaniji.