Bisljimi: Nećemo uspostaviti ZSO sve dok se smatra da je štetna za teritorijalni integritet Kosova

Besnik Bisljimi
Izvor: Zeri

Potpredsednik Vlade Kosova Besnik Bisljimi rekao je da Vlada neće uspostaviti Zajednicu srpskih opština sve dok se smatra da je ona štetna za institucije i teritorijalni integritet Kosova, prenela je Koha.

Bisljimi je rekao da je Zajednica neustavna i da sve dok se smatra da je štetna za institucije Kosova i teritorijalni integritet, da nema logike da se govori o njenoj primeni. 

"Ako pogledamo dosadašnje sporazume, nema dogovora koji je Srbija primenila. I ne postoji kredibilitet da bi se od kosovske strane tražilo da primeni sporazum“, rekao je Bisljimi.

On je naveo da je do sada u dijalogu kosovska strana stalno bila prinuđena da daje. Tu je naveo slučaj sa registarskim tablicama, energetiku, telekomunikacije i pravosudne institucije, dodajući da je kosovska strana stalno prihvatala kompromise.

Potpredsednik Vlade smatra i da je naivno misliti da Srbija poštuje svaki sporazum, a što se tiče članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, rekao je da će se Priština pripremiti i na sofisticiran način izabrati trenutke za podnošenje zahteva za članstvo.

Miodrag iz Peći
21. Septembar 2021.
ZSO je i dogovorena u Briselu kao jedina garancija da Kosovo * bude u adminstrativnim granicama kao i do sada. Sve ostalo vodi u oružanu akciju Srbije da makar reintegriše severno od reke Ibar a da eventualno iživljavanje Albanaca na teritoriji južno od Ibra, nad Srbima na isti način postupa prema Albancima u Bujanovcu i Preševu.
Zašto je Kurti izabrao baš ovaj trenutak. Prvo i osnovno su lokalni izbori gde svakim danom gubi svoja dojučeranja uporišta.
Drugo. Očigledno neuspeli pokušaj homogenizacije Albanaca u sredinama sa srpskom većinom da demotiviše izlazak Srba i razbijanje Srpske Liste jer se već priprema teren da se lideri Srpske Liste optuže kao agenti strane države koji destabilizuju Kosovo *
i tako sa optužbama ih diskfalifikovati.
Treće, Merkelka je uputila Kurtiju dva "Šamara" i to brisanja Kurtija sa oficijalnih fotografija susreta Mrkelke i Kurtija i drugi daleko snažniji i dalekovidiji je konstatacija da je Vučić neosporni lider Balkana i da nisu sve zemlje EU priznale Kosovo pa ne mora ni Srbija što znači da Srbija kao i Kipar može ući u EU a prema Kosovu* će se odnositi kao prema Republici Severni Kipar i da Rama bude glavni a ne Kurti.
Ja
21. Septembar 2021.
Vi necete da razumete kosovo je srbija u svoju zemlju vi hocete silom nemoze !!! niko van nece pokloniti svoju zemlju obaveza je da se resi ZSO kosovo nikad nije bilo vase nije nije danas to je illegalno i da se ZSO resi to je obaveza i EU medjunarodnog prava !!!
zabeli ks
21. Septembar 2021.
Albansko Kosovo NIKADA nije bilo deo srbije. Silom niste mogli nametnuti albancima robstvo, danas manje to možete priušiti, još manje opstati silom na Albanskom Kosovo. Ako je ilegalno šta če vam tzv ilegalna srpaka stvorevina! Koje obaveze! nemože se sprovesti ništa ako je ilegalna.
тоша
21. Septembar 2021.
@zabeli ks

Kosovo je UVEK bilo srpsko i bice. Ilegalna je jedina vasa divlja paradrzava, a ilegalno ste i naseljavali Kosmet. Zna se dobro ko je bio robovlasnik i koje Srbima nametao ropstvo u vreme turske vlasti.
којот мирковски
21. Septembar 2021.
Hocete, hocete, jos kako cete uspostaviti...