Bisljimi se nada pomoći Finske i Irske za članstvo Kosova u NATO i međunarodnim organizacijama

Besnik Bisljimi
Izvor: Ekonomia Online

Prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi izrazio je nadu da će Finska i Irska pomoći Kosovu u vezi sa viznom liberalizacijom i članstvom u NATO i međunarodnim organizacijama, prenosi Ekonomija onlajn.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka sa delegacijama Finske i Irske, Bisljimi je rekao da Kosovo ima odlične odnose sa Finskom i Irskom i da su te dve države strateški partneri za Kosovo. 

"Kako odnosi jačaju, naša saradnja nastavlja da raste. Naša orijentacija nas uvek približava jedne drugima. Cenimo podršku ka liberalizaciji viznog režima i članstvu u NATO i međunarodnim organizacijama. Nadamo se da će se uspešno okončati članstvo Finske u NATO, a potom i Кosova. Кosovo se pokazalo kao ozbiljan partner u međunarodnoj saradnji", naveo Bisljimi.

On je preneo da je na sastanku sa delegacijama Finske i Irske naveo da treba ojačati ekonomksu saradnje Kosova sa te dve države. 

"Izrazili smo spremnost da primimo 5.000 izbeglica iz Ukrajine. Razgovarali smo i o dostignućima Кosova u vezi sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Odnose Кosova sa Irskom i Finskom treba ojačati u ekonomskom smislu. Ekonomska interakcija će doneti korist Кosovu, kao i Finskoj i Irskoj", rekao je Bisljimi.