Bisljimi: Trenutak da "preševska dolina" dobije pažnju

Besnik Bisljimi
Izvor: Lajmi

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi poručio je da je došao trenutak da pitanje "preševske doline" dobije pažnju i međunarodne zajednice.

"Došao je trenutak da pitanje preševske doline dobije pažnju i međunarodne zajednice. Ozbiljni problemi kao što su depopulacija, garantovanje prava Albancima, registracija stanovništva, priznavanje diploma, nedostatak investicija, time se sada moraju pozabaviti. Za nas kao Vladu važno je da garantujemo simetriju i jednakost prava između albanskih građana u dolini i građana Srbije na Kosovu“, napisao je Bisljimi  na Fejsbuku.

Bisljmi je u objavio napomenuo da su pored sastanka sa političkim liderima Preševa i Bujanovaca, zajedno sa ministarkom Nagavci podelili udžbenike za osnovce u Velikom Trnovcu.

"Besplatne udžbenike za učenje na albanskom jeziku u svim osnovnim razredima dobilo je 4.010 učenika. Srećni smo što možemo da pokrijemo ovaj trošak, ali smo istovremeno zabrinuti što smo podelili knjige tako malom broju učenika, znajući da je do pre nekoliko godina u preševskoj dolini upisivano preko 13.000 đaka“, poručio je Bisljimi.