Bivši ambasador Delavi: Haos u Kongresu SAD podseća na kosovski parlament 2015.

Greg Delavi
Izvor: Kurir

Bivši američki ambasador na Kosovu Greg Delavi reagovao je nakon žestokih demontracija u Vašingtonu, navodeći da ga slike iz Kongresa SAD podsećaju na Kosovo 2015. godine, kada su poslanici kosovske skupštine bacili suzavac kako bi se usprotivili formiranju Zajednice srpskih opština i demarkaciji sa Crnom Gorom, prenosi Reporteri.

"Današnji događaj na Kapitol Hilu podseća me na moje prve mesece na Kosovu, kada su neki političari bacali suzavac u skupštinsku salu kako bi blokirali poslanike. Baš kao i danas, političari su bili spremni da se odreknu demokratije da bi stekli moć“, napisao je Delavi na Tviteru.

Dodao je da je “kosovska demokratija preživela”.

“Kosovari su težili da njihova zemlja bude poput SAD. Da li će današnjim ustankom, inspirisanim Trampom, i druge države slediti naš primer? Verovatno, jer je pokušaj poražen. Međutim, sumnjam“, istakao je Delavi.

Miodrag iz Peći
07. Januar 2021.
Jedino je Buš pravilno poredio događaje u Kaputolu.
Nažalost, američka demokratija nije na nivou srpske pa nije bilo Velikog Petog Oktobra koji je bez brutalnog nasilja policije (Američki policajac je pucao u nenaoružanu ženu) koji su zaslepljeni zločinačkim TV Bastiljama CNN umislili da je to Ruskinja ili Marsovka napada Kapitol.
Ah, da. U pravuste Delavi ultraradikalni levičar Kurti i njegova kamarila su akteri događaja. Za to su osuđeni i po ustavnom sudu Kosova nemaju pravo da učesttvuju na izborima. Da lu će tako da bude videćemo.
Ja
07. Januar 2021.
Ovo sokkantno sta se sve tamo desilo ?!!!