Bivši pukovnik KBS: Vojna parada je poruka, nepotrebna demonstracija sile i oružja

Afrim Veselji
Izvor: Teve1

Bivši pukovnik Kosovskih bezbednosnih snaga Afrim Veselji kazao je da je i sama vojna parada organizovana danas u Prištini svojevrsna poruka, ističući da nije potrebna demonstracija sile i oružja, jer Kosovo teži članstvu u Nato, prenosi Dukađini.

"Vojna parada je poruka koja se nekome šalje. Dobro je što nisu izložili naoružanje KBS, možda bi bilo bolje da nema ovolikog broja učesnika ove parade", naveo je Veselji.

Naglasio je da je defile mogao da obuhvati i razne folklorne skupove iz albanskih zemalja, da "ukrase" događaj i obeleže ga kao svečani dan.

Veselji je rekao da Kosovo ne treba da izlaže svoju snagu kroz vojne parade jer teži članstvu u Natou i kontinuirano radi na odbrani.

"Ne treba da prenosimo takve poruke kroz slične vojne parade", dodao je on.

Između ostalog, rekao je da će KBS uvek biti dobro, sve dok je u partnerstvu sa državama i vojskama koje su pomagale Kosovu u ratu i posle rata.

"Više bih voleo da nas ova godina dovede do najvećih rezultata, da budemo u Partnerstvu za mir sa Natoom, ali sve to je morala da realizuje politika zemlje, ova vlast sada i prošla, ali tu smo gde jesmo", rekao je Veselji.