Bjegović: Kurti želi rat i proterivanje Srba

Miroslav Bjegović
Izvor: Printscreen, B92

Profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović izjavio je za Kosovo onlajn da je svima jasno šta kosovski premijer Aljbin Kurti želi da postigne svojim ekstremističkim potezima i šta je sve do sada činio protiv srpskog naroda naročito na severu Kosova. 

"Poslednji potezi poput upada 300 specijalaca sa dugim cevima u Severnu Mitrovicu, otimanje privatne imovine porodici Petrović i hapšenjem srpskog bivšeg policajca, zbog navodnog terorizma i današnjim upadom Rosu na Gazivode  dovelo je situaciju do usijanja koju više ne mogu da trpe Srbi", rekao je Bjegović.

Prema njegovim rečima Srbija, odnosno predsednik Srbije u takvim okolnostima mora da se pozove na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti i uputi zahtev Kforu za ulazak i raspoređivanje srpskih snaga bezbednosti na Kosovu radi zaštite srpskog stanovništva, kako bi time stavio do znanja svima kako će reagovati u datim okolnostima ako KFOR ne ispuni svoju osnovnu obavezu.

"Siguran sam da svi građanini Srbije žele podjednako miran san svakog srpskog i albanskog deteta na KiM, zato poručujem Albancima da urazume Kurtija i svoje ekstremiste kao i veterane OVK da ne kreću na put bez povratka...", rekao je Bjegović.