Bjegović: Upad kosovskih policajaca planirana akcija, srpski organi bezbednosti odlično reagovali

Miroslav Bjegović

Dekan Fakulteta za studije bezbednosti Miroslav Bjegović govoreći o hapšenju trojice kosovskih policajaca, kazao je za TV Pink da se radi o planskoj i pripremanoj akciji te pojašnjava da je ta tročlana grupa na prostor centralne Srbije ušla sa razlogom.

"Oni su svesno prešli administrativnu liniju da bi izvršili svoj cilj, a taj cilj je bio zastrašivanje i sejanje straha nad našim civilnim stanovništvom, a mislim i pokušaj terorističkog napada", ocenio je Bjegović za TV Pink.

Kako kaže, oni nisu planirali da budu odmah uhapšeni, a za pohvalu je pravovremena naša reakcija.

"Treba naglasiti da se ovde ne radi o običnim pripadnicima kosovske policije, nego se radi o specijalnim delovima policije, koji su prošli određenu obuku", kazao je Bjegović.

Branko Branković, bivši diplomata, rekao je da upad nije smislio Kurti, već oni koji ga podržavaju.

"Sve ono što su naredili Kurtiju da mora da povuče ROSU i da mora da produži razgovore, sve je to bila priča za malu decu, kako bi se stvari odložile", naveo je Branković.

Kako kaže, ta trojica nisu znala da su žrtvovani, da bi ih naše snage likvidirale, no naše snage su bile mudre i uradile su ono što su trebale.

Goran Radosavljević-Guri, bivši general policije, čestitao je policajcima na obavljanju sjajnog zadatka.

"Ovo nije prvi put, upadi su se dešavali od postavka administrativne linije. Oni su pod plaštom raznoraznih svojih umišljaja hteli da vide gde se nalaze naše baze, kuda se kreću naše patrole", rekao je Radosavljević.