Bolton: Susret u Vašingtonu 2. septembra dobra prilika za Trampovu kampanju

Dzon Bolton
Izvor: Tanjug

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton izjavio je danas da će sastanak 2. septembra u Vašingtonu između predstavnika Kosova i Srbije američkom predsedniku biti veoma dobra prilika za kampanju. Dodao je da se nada da će ovaj događaj u Beloj kući pomoći stranama u pregovaračkom procesu.

“Mislim da bi ovo bila sjajna kampanja za predsednika Trampa. Nadam se da će ovo pomoći u pregovorima Kosova i Srbije”, rekao je Bolton, javlja Gazeta Ekspres.

On je rekao da je Sjedinjenim Američkim Državama u interesu da reše svaki problem u regionu Balkana.

“Mislim da je u interesu Sjedinjenih Država da razreše sve preostale sporove u regionu Balkana, kojih i dalje ima u velikom broju”, naglasio je Bolton.

Bolton je naveo da će nemogućnost normalizacije odnosa između Kosova i Srbije omogućiti Rusiji da nastavi rad na destabilizaciji regiona Balkana.

“Mislim da nestabilnost izazvana nesposobnošću normalizacije odnosa između Kosova i Srbije daje Rusiji samo prostor da poveća tu nestabilnost”, istakao je Bolton.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, koji je u julu rekao da su Kosovo i Srbija razgovarali o mogućnosti razmene teritorija, odgovarajući na pitanje Gazeta Ekpres naveo je da je u interesu Vašingtona da radi javno ili čak i iza zavese, kako bi sagledao mogućnost da Kosovo i Srbija krenu ka postizanju sporazuma.

On kaže da ako to radi Trampova administracija, onda to pozdravlja.

“Pre nekoliko godina, bilo je vreme kada mislim da su ljudi bili optimistični da su lideri Kosova i Srbije nešto rešili, barem generalno. Mislim da je ovaj optimizam malo opao, ali da je u interesu Sjedinjenih Država da, javno ili iza scene, rade na sagledavanju li možemo da pomognemo ove dve zemlje ka postizanju sporazuma, mislim da je to itekako u interesu SAD i ako to radi američka administracija, onda im ja aplaudiram”, zaključio je Bolton.

Rks
18. Avgust 2020.
Gde ima prst rusia i serbia desava zlo masakar hladni rat sva sta oni su samo za destabilizaciu to je realitet oni su na krime na belu rusiju na cernagoru bosni svugde
Goran
21. Avgust 2020.
Kada ispoštujete rezoluciju 1244 i državu koja vas je prihvatila kao svoje građane, onda će biti mira. Ako ne zna se šta će vam se desiti, mislite da samo amerikanci imaju silu, to je prošlost, i u Siriji su ameri i EU mislili da će uspeti, ali to je gotovo, tako će i sa kometom koji se vraca svom ataru.

Samo nećemo stati, već ćemo i posle Draca à vi, gde ćete tada, NATO je gotov, EU se raspada, Amerika se raspada i ako Tramp ne pobedi, a pobedice, vi ćete se izgubiti u maglu, i nećete smeti da kažete da ste albanci.

Srecno.