Božić: Ugljanin i Kamberi da štite prava nacionalnih manjina u Skupštini Srbije, a ne da daju legitimitet Kurtiju

Sandra Božić
Izvor: Alo.rs

Potpredsednica parlamenta Sandra Božić poručila je lideru SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu i albanske PDD Šaipu Kamberiju, komentarišući njihov susret sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Prištini, da pre nego što odu sledeći put "da daju raport", upamte da su ih izabrali pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji da štite njihove interese u Narodnoj skupštini Srbije, prenosi Alo.

“Kao i svaki dobar i veran pas, tako je i ova ekipa otišla da vrati kosku svom gazdi u Prištinu. Začudilo bi me da su osudili pokušaj ubistva dva mladića srpske nacionalnosti uoči Božića ili sve učestalije napade na Srbe zasnovane na nacionalnoj osnovi. S druge strane, dok nacionalne manjine u Srbiji uživaju najšira prava, uz značajno predstavljanje kako u Vladi, tako i u Skupštini i pravosuđu - jedino pravo koje Srbi svuda imaju jeste pravo na metak i nož, kako ih posebno tretiraju na KiM ovih dana. Očigledno je da bi oni želeli takve scene da vide i na drugim mestima. Mislim da su se malo zaigrali i da sanjaju opasne snove, čije ostvarenje nikad neće dočekati dok je Aleksandra Vučića - za šta su dobili čvrsta uverenja od njega lično”, rekla je Božić.

Dodala je da je najzanimljivije od svega to što ovi ljudi nemaju poverenje svojih sunarodnika na lokalu.

“Dok ovi očajnički potezi pokazuju da ih boli činjenica da nemaju uticaj u najvišim telima nacionalnih manjina, te mogu da predstavljaju jedino sebe, ali ne i pristojan deo predstavnika nacionalnih manjina koji čine nesumnjivu većinu. Gledajući ovu sliku, ne vidim nikakvu razliku između njih i lažnih patriota koji su proteklih dana pravili haos u Skupštini, dajući tako prištinskim separatistima prostor za prikupljanje poena na srpskom nejedinstvu”, dodaje Božić.

Sulejman Ugljanin, lider SDA Sandžaka, sa svojim poslanicima Enisom Imamovićem i Selmom Kučević i kolegom iz albanske PDD Šaipom Kamberijem boravio je u Prištini gde se sastao s Aljbinom Kurtijem.

Susret se desio na dan nakon što je Skupština Srbije završila raspravu i donela zaključke o pitanju Kosova.

Oni su, kako je saopšteno nakon sastanka, razgovarali o pravima Bošnjaka na Kosovu i Albanaca u Srbiji. Zatražili su reciprocitet prava sa Srbima koji žive na Kosovu, navedeno je u saopštenju, prenose mediji.