Brajšori, Sahatćija i Dreš kandidati za ministra spoljnih poslova Kosova, odluka do kraja dana

Ministarstvo spoljnjih poslova Kosova
Izvor: Facebook

Očekuje se da vlada u tehničkom mandatu do kraja dana donese odluku o tome ko će zameniti Meljizu Haradinaj Stubla na mestu ministra spoljnih poslova i dijaspore, posle njene ostavke, izjavila je direktorka vladine Kancelarije za komunikaciju sa medijima Antigona Badžaku. Najozbiljniji kandidati za naslednika Haradinaj Stuble su Muhamet Brajšori, Teuta Sahatćija i Gani Dreš, prenosi Ekonomija Onlajn.

Bedžaku navodi  da se u toku protokolarne procedure, ali očekuje da će odluka o tome ko će zameniti Meljizu Haradinaj Stublu na mestu ministra spoljih poslova, biti doneta do kraja dana.

„Verujem da će do kraja dana biti doneta odluka o zameni na poziciji ministra spoljnih poslova i dijaspore Kosova“, kratko je rekla Badžaku.

Očekuje se tokom dana da na upražnjenu poziciju bude imenovan jedan od zamenika ministara, odnosno Muhamet Brajšori, Teuta Sahatćija ili Gani Dreš.

Stubla je podnela ostavku na mesto ministarke spoljnih poslova i dijaspore, i na sve funkcije u Alijansi za budućnost Kosova, nakon skandala vezanog za glasanje na izborima 14. februara.