Brnabić kongresmenu Tarneru: Srbija opredeljena za mir, deset godina se čeka na ZSO

Ana Brnabić i Majkl Tarner
Izvor: Vlada Srbije

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa američkim kongresmenom Majklom Tarnerom kojem je prenela da je Srbija čvrsto opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti, da se zato ulažu veliki napori za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, kao i da je prošlo deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma a da Zajednica srpskih opština još nije formirana.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, kongresmen Tarner je naglasio da veoma ceni napore Srbije u održavanju mira i stabilnosti u regionu. 

On je istakao da saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja daje snažan podsticaj odnosima dveju država, a posebno pozitivno se osvrnuo na vidljiv ekonomski napredak Srbije tokom poslednjih godina, navodi se u saopštenju. 

Premijerka je pozdravila dinamičan politički dijalog sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i dodala da je Srbija posvećena daljem unapređenju odnosa, posebno u oblasti telekomunikacija, IT usluga i infrastrukturnim projektima. Brnabić je istakla da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu, i dodala da je cilj otvaranje klastera 3.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.