Brnabić: Ne čudi me što se veliki broj Albanaca sa Kosova vakciniše našim vakcinama

Ana Brnabić
Izvor: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ne čudi što se veliki broj Albanaca sa Kosova vakciniše u Srbiji, kao što se puno njih na jugu Srbije prijavilo prošle godine za pomoć građanima od 100 evra, prenosi Tanjug.

"Ne čudi me što se veliki broj Albanaca okreće Beogradu u ovim izazovnim vremenima. Veliki broj Albanaca se prijavio i za podršku građanima od 100 evra, a veliki broj Albanaca u Prištini je imao koristi kada smo im dali PCR testove, kada su ti testovi bili najpotrebniji", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što se veliki broj Albanaca vakciniše u Preševu, Bujanovcu i Kuršumliji.

Ona kaže da to govori o tome da ovakvim radom može da dođe do jedne potpuno drugačije stabilnosti i predviđivosti na Balkanu.

To je kada radite dobro za svoju zemlju i građane i za Srbe na KiM i kada vodite računa o svim ostalim i Albancima, Romima, Gorancima i drugima na KiM. Nadam se da će i političke elite u Prištini shvatiti da je građanima na prvom mestu da rade za njih, za njihov standard, političku i ekonomsku bezbednost, kao i zdravstvenu. Ako to shvate onda će i mnogo lakše biti i nama da razgovaramo u dijalogu Beograda i Prištine", naglasila je Brnabić.

Prema njenim rečima, proglašenje nezavisnosti Kosova proteklo je „bez toga da su građani pitani da da li žele da žive u tzv. Kosovu“.

"Zato me i ne čudi što se veliki broj Albanaca okreće Beogradu u ovim izazovnim vremenima", zaključila je Brnabić.

Ja
06. Februar 2021.
Sve ce biti dobro ako zele dobro svima i tako ce svima biti dobro ,ako ide na dobro , i svima ce biti dobro, i svi cemo ziveti zajedno mi to zelimo !!!!!!