Brnabić o izborima: Ovo je dan kada se legitimiše poslednji evropski geto

Ana Brnabić
Izvor: Srbija.gov.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom vanrednih lokalnih izbora koji se danas održavaju u četiri opštine na severu Kosova, ističući da se pravi demokratski izbori ne mogu održavati uz prisustvo oružanih snaga i oklopnih vozila.

Brnabić je u objavi na Tviteru navela da se na ovaj način legalizuje poslednji evropski geto.

“Zapamtite ovaj dan. Ovo je dan kada se legalizuje i legitimiše poslednji evropski geto. Ovo su slike koje zaista stvaraju "vladavinu prava" i podražavaju "demokratske izbore" na Kosovu i Metohiji koje prodržavaju EU i Kvinta”, navela je Brnabić.

Ona je ironično pozvala OEBS da "ovakve izbore preporuči kao najbolji primer".

“Obratite pažnju OEBS i pobrinite se da ovo preporučite drugima kao najbolji primer: održavanje izbora u privremenim kontejnerima pod direktnim nadzorom oružanih snaga. Izbori – slobodni i pošteni, sa oružanim snagama i oklopnim vozilima! Ovo je Evropa, u 21. veku”, poručila je ona.

Izborni proces je nazvala šaradom i navela da je to rezultat onih koji su podržali Kosovo i njegovu ustavnost.

“Ovo sada postaje nova demokratska norma, uvedena i podržana od strane kreatora "Republike Kosova". Na kraju ove šarade, ovakve izbore, u ovakvim uslovima, licemeri koji su negovali takvu „republiku“ smatraju normalnim”, navodi Brnabić.

Dodaje i da Briselski sporazum nikada nisu ni planirali da sprovedu.

“Isti oni koji su posredovali i garantovali, pre 10 godina, Briselski sporazum, koji zapravo nikada nisu planirali da sprovedu. Osećajte se ponosno! Proslavite danas svoja dostignuća. Uživajte u slavi onoga što ste stvorili!”, poručuje Brnabić.