Brnabić: Rezolucijom o Srebrenici pravi se novi svetski poredak zasnovan na lažima

Ana Brnabić
Izvor: Kosovo online

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da, s informacijom da će Nemačka predstaviti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, deluje kao da se svet okrenuo naglavačke, prenosi N1.

"Ne mogu da shvatim zašto ovo Nemačka radi, kako je ovo uopšte moguće. Da li se iko tamo ne zapita kakav je ovo šamar celom svetu i čitavoj istoriji“, rekla je Brnabić za televiziju Hepi, navodeći da je i rano jutros razgovarala sa predstavnicima nekih zemalja.

Ona je, govoreći o stradanju srpskog naroda, navela da se ovakvom rezolucijom briše 20. vek i pravi neka nova istorija, novi svetski poredak zasnovan na lažima i brutalnom nepoštovanju bilo kakvih žrtava i pravila.

Prema njenim rečima, Rezolucijom se krši Dejtonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine,

„U trenutku kad imate žarišta širom sveta, otvaraju još jedno na Balkanu koji je i tako bure baruta. Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju. Oni će se pokupiti, a mi ćemo ostati ovde u regionu da pokušamo da nađemo način da smirimo tenzije“, rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla da bi, da su iz opozicije na vlasti, verovatno bili sponzori Rezolucije o Srebrenici.

„Na takav snishodljiv stav je Zapad navikao i računao, zato se sad pitaju odakle Srbiji, odakle Vučiću hrabrost da nam se suprostavi“, rekla je Brnabić.

Dodsla je da opozicija u Srbiji nikada više nije napadala predsednika Aleksandra Vučića nego sada, u trenutku kada se najviše i najjače bori kako Srbi ne bi bili proglašeni genocidnim narodom, a Republika Srpska genocidnom tvorevinom.

„Samozvana i samozaljubljena elita više nego ikad napada predsednika. Nazivaju ga nečastivim, prete, kažu da je samo ljuštura, mrtav čovek. Bilo bi poštenije da uzmu taj pištolj i pucaju u njega, nego što ga tutkaju u ruke nekoj labilnoj osobi“, kazala je Brnabić.