Brnabić sa američkim senatorima o saradnji sa SAD i dijalogu sa Prištinom

Ana Brnabić sa američkim senatorima
Izvor: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić sastala se danas sa američkim senatorima Odbora za spoljne poslove Krisom Marfijem i Džin Šahin i senatorom Odbora za oružane snage Tomom Tilisom.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil.

Premijerka je istakla da je Vlada Srbije posvećena jačanju partnerstva sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako je rekla, prisustvo kompanija iz SAD u našoj zemlji od izuzetnog je značaja, naročito u oblasti IT industrije i visokoh tehnologija, ističući da su to investicije koje menjaju Srbiju i daju nam šansu da budemo u korak sa svetom, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Brnabić je iskazala zahvalnost senatorima na jasnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država evropskom putu Srbije, koji je, prema njenim rečima, jedan od spoljnopolitičkih priroteta, kao i na angažmanu u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednica Vlade je ponovila da je Beograd posvećen dijalogu i u potpunosti spreman za nastavak razgovora sa Prištinom.

Brnabić je, govoreći o situaciji u regionu, istakla da su očuvanje mira i stabilnosti ključni za dalji regionalni napredak, ali isto tako i za napredak Srbije.

Senator Marfi rekao je da je cilj posete Zapadnom Balkanu taj kako bi uvideli koji su sve načini za osnaživanje regionalne saradnje, dok je senatorka Šahin izrazila zadovoljstvo činjenicom da firme iz SAD učestvuju u izgradnji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Republici Srbiji.