Brnabić sa Šoleom: Zahvalni smo SAD na konstruktivnoj ulozi u očuvanju mira u regionu

Ana Brnabić i Derek Šole
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa političkim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom, i tokom susreta istakla da Srbija ostaje posvećena miru, kao i da će nastaviti da bude konstruktivna u dijalogu sa Prištinom.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabić je zahvalila na otvorenom i konstruktivnom pristupu koji Sjedinjene Američke Države imaju u odnosu na otvorena pitanja u regionu, i posebno na konstruktivnoj ulozi SAD u očuvanju mira u regionu.

Brnabić je izrazila nadu da će ovu godinu obeležiti stabilniji period, za razliku od prethodne koja je, kako je navela "protekla u nestabilnosti i provokacijama izazvanim jednostranim potezima privremenih institucija u Prištini".

Brnabić je, govoreći o odnosima Beograda i Prištine, rekla da Srbija ostaje posvećena miru i stabilnosti i da će nastaviti da kroz dijalog ima konstruktivan pristup kao i do sada.

Brnabić i Šole su se složili da je saradnja dveju zemalja u oblasti odbrane veoma dobra, a kao dobar primer uspešne vojne saradnje istaknuta je saradnja Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja.

"Sagovornici su takođe razgovarali o saradnji u oblasti energetike i ekonomije, pri čemu je Brnabić istakla značaj saradnje i investicija američkih IT kompanija, što predstavlja veliki potencijal za sveukupan razvoj naše zemlje, posebno imajući u vidu to da je najveći izvoz usluga iz naše zemlje u SAD", navodi se na sajtu Vlade Srbije.