Brnabić: Srbija će nastaviti da pomaže ugroženima u Ukrajini, želimo mir u toj zemlji

Humanitarna pomoć za stanovništvo Ukrajine
Izvor: Instagram

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas da Srbija sa velikom zabrinutošću prati sve posledice rata po civilno stanovništvo u Ukrajini i da se nada da će što pre biti uspostavljen mir u toj zemlji, odnosno na evropskom kontinentu.

Brnabić je danas sa ministarkom za evropske integracije Tanjom Miščević, ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom i ambasadorom delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom ispratila novi kontigent humanitarne pomoći za Ukrajinu.

"U ovom trenutku, imamo nešto više od 43.000 raseljenih i izbeglih iz Ukrajine, a spremni smo da prihvatimo i više. Kontinuirano ćemo se, u saradnji sa EU, truditi da koliko god možemo pomognemo humanitarno i podršimo ukrajinski narod u teškim okolnostima", rekla je Brnabić.

Izrazila je nadu da će što pre biti uspostavljen mir u toj zemlji.

"Nadamo se što pre miru u Ukrajini odnosno miru na evropskom kontinentu. To će nam svima doneti mnogo dobrog, a pre svega Ukrajini i ukrajinskom narodu, a to je naša želja", naglasila je premijerka Srbije.

Brnabić je i na Instagramu napisala da Ukrajina prolazi kroz težak period, suočena s izazovima koji utiču na svakodnevni život običnih ljudi, te dodala da Srbija zato i šalje humanitarnu pomoć ugroženima, u vidu robe i lekova.

"Nastavićemo da i dalje pružamo svaku vrstu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu Ukrajine, i na taj način iskažemo svoju solidarnost sa onima koji su u nevolji. Nadam se skorom miru u Ukrajini", poručila je premijerka Srbije.