Brnabić: Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje naš narod

Ana Brnabić
Izvor: Kosovo online

Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje naš narod i pokazala je kako se bori za svoje interese, svet i za međunarodno pravo, kaže predsednica parlamenta Ana Brnabić nakon što je Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju o Srebrenici.

Brnabić je istakla da se rezultat u Njujorku poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije.

"Nismo želeli da dozvolimo da se stigmatizuje naš narod. Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju", rekla je predsednica parlamenta u Dnevniku RTS.

Navela je da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

"Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava", ukazala je Ana Brnabić.

"Biće mi teško da sarađujem sa zemljama koje su kosponzori rezolucije"

Predsednica parlamenta je istakla da će joj biti izuzetno teško da sarađuje sa zemljama koje su bile sponzori i kosponzori rezolucije.

"Osećaću se mnogo bliža zemljama koje su glasale protiv ili su bile uzdržane, ili napustile salu. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima, Evropska unija je u našem interesu, ali ću u svakom trenutku biti uz zemlje koje su bile uz nas", ukazala je predsednica Skupštine.

Zahvalila se Mađarskoj na podršci i tome što je glasala protiv, kao i Kipru, Grčkoj, Slovačkoj na uzdržanosti, a posebno je istakla primer Monaka čiji su predstavnici izašli iz sale kada se glasilo.

"Veliko hvala Monaku. To je takođe pokazatelj jednog ogromnog integriteta", rekla je Ana Brnabić.