Brnabić u Briselu: Neprihvatljivo nasilje nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na KiM

Ana Brnabić
Izvor: Kosovo Online

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Briselu danas informisala članove civilnog društva i nevladinih organizacija o poslednjim dešavanjima na Kosovu, nasilju i represiji nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom koje smatra neprihvatljivim.

Ona je na Instagramu navela da je radni dan započela u Briselu gde je održala brifing u Centru za evropsku politiku na temu članstva u Evropskoj uniji u novoj eri i perspektivi Srbije.

„Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine. Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva“, napisala je Brnabić.

Navodi da je Srbija  u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja.

„Sve što smo uradili, uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU. Putovanje je nekada jednako važno kao i sama destinacija, tako da se nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način“, poručila je ona.