Brnabić: Vučić na najbolji način predstavio Srbiju, nije ponovio greške opozicije

Ana Brnabić
Izvor: Kosovo Online

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija na najbolji način predstavio poziciju Srbije.

Na kritike iz opozicije, ona je poručila da je važno da Vučić nije ponovio nijednu grešku one opozicije koja je vladala do 2000. do 2012 godine.

Ona je istakla da je "ogromna većina građana juče bila ponosna na govor predsednika. Govor bio iskren, hrabar, precizan i ne samo da je na najbolji način predstavio poziciju Srbije već je ukazao i na i dalekosežne posledice koje mogu nastati zbog kršenja međunarodnog prava, Povelje i principa UN, kada se krši us lučaju manjih zemalja kao što je Srbija. Onda se to kršenje principa ponavlja u slućaju drugih zemalja. Pravila se moraju poštovati, principi se moraju poštovati, Povelja UN se mora poštovati".

 

Branbić je dodala da Vučić nije ustuknuo u svom govoru.

"Predsednik Srbije ni u jednom  trenutku nije ustukno i propustio nešto da kaže, zato što će sutra bilo koja velika sila moći da nam prebaci zašto smo rekli nešto što se njima neće svideti.A bilo je tu stavri koje se neće svideti ni jednoj velikoj  zapadnoj sili, ali je govorio o principima i međunarodnom pravu, i tome da ukoliko želimo da ssačuvamo mir i stabilnost u Svetu, onda moramo svi poštovati te principe. A ne poštovati ih arbitrarno, kada se nekome sviđa, a kada se ne sviđa onda nema veze i utoliko gore po pricipe", istakla je Brnabić.

Brnabić je odgovarajaući na pitanje novinara da prokomentariše reagovanje predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, koji je rekao da je Vučić ponovio grešku od prošle godine, odnosno da nije pomenuo da je za Srbiju neprihvatljiva stolica Kosova u UN, rekla da je "za greške koje je Jeremić počinio dobio naslovnu stranu u albanskim medijima na KiM na kojoj je pisalo 'Hvala Vuče'".

"Toliko o tome kako je on štitio interese Srbije", rekla je Brnabić i dodala da Vučić nije ponovio "nijednu grešku ni Borisa Tadića, ni Dragana Đilasa, ni Zdravka Ponoša, Miloša Jovanovića i čitavog", kako je rekla, "kvazipatriotskog bloka".