Brnabić: Vulin zasluženo na čelu BIA, zajedno sa Vučićem započeo borbu protiv mafije

Ana Brnabić
Izvor: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže je da postavljanje Aleksandra Vulina na mesto direktora BIA zaista zasluženo, prenosi B92.

Ana Brnabić rekla je i da smatra da su razne zapadne zemlje mnogo pomogle da on bude postavljen na tu funkciju.

Kako je rekla čini joj se da nisu dobro razumeli način na koji funkcioniše Aleksandar Vučić, koji na prvom mestu ceni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju u interesu građana Srbije.

"On je ostavio da Savet za nacionalnu bezbednost ne odlučuje o tom pitanju više od mesec dana i trpeo ogromne pritiske. Uglavnom su zapadne sile govorile da to nikako ne sme da bude Aleksandar Vulin. Aleksandar Vučić funkcioniše na način da kada bilo koja strana država dođe i hoće da kadrira po Srbiji obično se desi da bude suprotno. Kada kažete da ta i ta osoba ne može, upravo toj osobi skoče šanse da upravo bude na tom mestu za koje su rekli da ne može", rekla je ona.

Premijerka je podsetila i sve koji kritikuju Aleksandra Vulina i u Srbiji, da je on rame uz rame sa predsednikom Srbije i uz tadašnjeg direktora BIA Bratslava Gašića, najuspešnije do sada sproveo borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji.

"Time je zajedno sa predsednikom Vučićem stavio glavu u torbu. Ali je mafiju pobedio. I to je nešto što danas ne čujem da priznaju ili da mu pripisuju kao zaslugu, a treba da mu se pripiše kao zasluga", rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je Aleksandar Vučić kao predsednik taj rat protiv mafije najavio i započeo ali uz njega veliku ulogu u tome su definitvno imali Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin.