Ćaljaj: Od 13 nacrta zakona iz delokruga Ministarstva unutrašnjih poslova usvojena dva

Kalaj:KP nije tražila dozvolu od Kfora i EU za sever
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik DPK Rašit Ćaljaj kritikovao je način na koji ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u delu zakonodavnog programa za 2021. godinu.

"Od 13 nacrta zakona koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova planiralo za 2021. godinu, Vlada je usvojila samo dva nacrta, što znači da je realizovano samo 15 odstro zakonodavnog programa iz te oblasti", napisao je Ćaljaj na Fejsbuku.

Dodao je da je to najniži procenat ikada za Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je u prošlosti bilo poznato po izradi zakona i sprovođenju politika.

"U oblasti javne administracije, ministar Svečlja nije uspeo da nastavi sa dva veoma važna nacrta zakona, nacrt zakona o platama i o javnim službenicima, dok u oblasti bezbednosti, nije uspeo da usvoji nijedan nacrt zakona u Vladi, iako je većina njih bila gotovo finalizovana pre nego što je ministar stupio na dužnost", poručio je Ćaljaj.

Ćaljaj je dodao da više zabrinjava činjenica da Svečlja nije planirao nacrt zakona o prevremenom penzionisanju policajaca, dok je u javnosti više puta pominjao da će taj zakon biti usvojen.

"Kao član Odbora za bezbednost i odbranu tražiću odgovornost i odgovornost ministra Svečlje za ove, ali i druge propuste", istakao je Ćaljaj.