Čavušoglu: Turska podržava dijalog Beograda i Prištine, Kosovo da protera sve FETO teroriste

Haradinaj Stubla Čavašoglu
Izvor: Facebook

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da Turska potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine i da želi da se postigne trajni sporazum, prenosi Tanjug.

Čavušoglu je u Ankari razgovarao sa ministarkom spoljnih poslova u Prištini Meljizom Haradinaj Stubla i podsetio da je Turska od proglašenja nezavisnosti uložila dosta napora za priznanje Kosova, da će nastaviti da radi na tome, kao i da pruža podršku da Kosovo stekne status u okviru međunarodnih organizacija, prenosi agencija Anadolija.

"Turska želi da se što pre, uz potpunu implementaciju potpisanih sporazuma i postignutih dogovora, uspostavi trajni dijalog između dve zemlje", rekao je Čavušoglu.

Govoreći o prisustvu pripadnika terorističke organizacije Fetulači na Kosovu, on je kazao da je Ankara ranije sarađivala sa Prištinom, kao i da ta saradnja mora da bude nastavljena.

"FETO prisustvom na Kosovu možda ne može mnogo nauditi Turskoj, ali je za Kosovo velika pretnja i opasnost. Ove strukture treba izbaciti s Kosova. Znamo da to nije lako. Vidimo da su se, kao i u Turskoj, putem obrazovanja uvukli u sve institucije", naveo je Čavušoglu.