CBK potvrdila učešće na sastanku u Briselu

CBK
Izvor: Klan Kosova

Predstavnici Centralne banke Kosova potvrdili su da će učestvovati na sutrašnjem sastanku u Briselu, objavila je Koha ditore.

CBK je u odgovoru navela da je pre izvesnog vremena izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS).

"Centralna banka Kosova odavno je izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije, kako bi olakšala izbor najlakše opcije za proces prenosa sredstava putem bankarskih kanala u račune korisnika (u evrima). U tom smislu, takođe se odaziva na pozive kada je to potrebno, za ovakve informativne sastanke, kao što je to kontinuirano radila sa međunarodnim prisustvom u zemlji“, navodi se u odgovoru CBK.

Vlada Kosova još uvek nije jasno stavila do znanja ko će tačno predstavljati Prištinu na sutrašnjem sastanku, dok će Srbiju predstavljati direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Petar Petković.

Kljisman Kadiu, savetnik za medije zamenika premijera Benika Bisljmija, nije pojasnio ko će ići na sastanak, već je samo naglasio da glavni pregovarač i članovi pregovaračkog tima neće učestvovati na ovom susretu.