Čeku: Festival "Sani hil" nepotrebno dobio političku dimenziju

Hajrulah Čeku
Izvor: GazzetaExpress

Ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Čeku izjavio je da kontakti sa organizatorima festivala "Sani hil" nisu prekinuti, da su spremni da razgovaraju o korišćenju prostoru na kojem je planirano da se održi ovaj festival od 4. do 7. avgusta, dodavši da je festival nepotrebno dobio političku dimenziju, prenosi Reporteri.

"Pitanje dodele zemljišta za održavanje festivala na tako dug period ne treba da se radi na brzinu ili uz pritisak, već mora da se pravilno proceni javni interes tamo gde postoje privatni interesi", rekao je Čeku.

On je negirao da Vlada Kosova ima predlog o dugoročnom pitanju korišćenja zemljišta, ali je dodao da žele da sednu i pronađu najbolje rešenje.

"Pre samo nekoliko dana smo razgovarali sa njima, i činilo se da su prihvatili da ponovo razmisle o dugoročnom pitanju ovog ugovora o zemljištu. Prošlo je par dana i desilo se ovo što je juče objavljeno”, izjavio je on.

Čeku je izrazio razočaranje što su festival "Sani hil" i ime pevačice Due Lipe poprimili nepotrebnu političku dimenziju.

"Kontakti nisu prekinuti, u komunikaciji smo i ostajemo pri svim obavezama koje smo nudili od početka. Verujem da je organizacija ovakve prirode veća od svih nas. Ne verujem da to treba  da postane pitanje političke debate. Duboko sam razočaran što poprima nepotrebnu političku dimenziju", rekao je Čeku.

Kako je naveo, treba da nastave da insistiraju na zaštiti imidža pevačice Due Lipe.

Inače, ovaj festival se seli iz Prištine u Tiranu, a osnivač i organizator festivala Dukađin Lipa, otac poznate pevačice izjavio je da su glavni krivac za selidbu festivala političari i politika.