CIK: Kusari-Ljilja dobila najviše glasova pristiglih poštom

Izborni listići.jpg
Izvor: Koha

Prema podacima koje je objavila Centralna izborna komisija, kandidatkinja Samoopredeljenja za mesto gradonačelnika Đakovice Mimoza Kusari-Ljijla dobila je 289 glasova iz dijaspore, više od svih drugih kandidata na Kosovu, prenosi Koha.

Nakon Kusari-Ljilje, najviše glasova (235) je dobio kandidat ABK za gradonačelnika Dečana Baškim Ramosaj, dok je na trećem mestu kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika Gnjilana Aljban Hiseni.

Kandidat ABK za gradonačelnika Đakovice Ardian Gjini, koji će sa Kusari-Ljiljom ići u drugi krug 14. novembra, dobio je 178 glasova. 

"Kandidat DSK za gradonačelnika Kamenice Kadri Rahimaj dobio je 168 glasova, Hisri Dobrunaj iz DSK, koji je u trci za gradonačelnika Dečana je dobio 153 glasa, dok je kandidat ABK Zenun Eljezaj dobio 140. Kandidat Albansko hrišćanske demokratske partije (PSHDK) Ferdinand Koljaj dobio je 128 glasova. Ostali kandidati za gradonačelnika dobili su manje od 100 glasova pristiglih iz dijaspore", navodi se u saopštenju CIK.

Prema navodima CIK, od 38 opština u 21 se ide u drugi krug lokalnih izbora. Kandidati Pokreta Samoopredeljenje će na izborima 14. novembra takmičiti u 12 opština.

Ta stranka u prvom krugu nije pobedila ni u jednoj opštini.