CIK nije verifikovala kandidaturu Seljima Pacolija za gradonačelnika Prištine

Seljim Pacoli
Izvor: Facebook

Kandidat za gradonačelnika Prištine ispred Alijanse za Novo Kosovo Seljim Pacoli neće učestvovati na lokalnim izborima 17. oktobra, jer njegovu kandidaturu nije verifikovala Centralna izborna komisija Kosova.

Pacoli je na Fejsbuku napisao da je takva odluka usledila zbog presude suda iz 2019. godine, koja je doneta zbog kašnjenja u prijavi imovine za 48 sati.

“Ovo kašnjenje je nastalo kao rezultat mog putovanja zbog zdravstvenih problema u inostranstvo. Iako se u suštini radi o proizvoljnoj i nelogičnoj odluci, odluke pravosuđa su svete i neupitne. Kunem se da iako zvanično neću biti kandidat za gradonačelnika Prištine, moja želja i posvećenost građanima je još veća. Ostaću vam odan i podržaću na svakom koraku sve kandidate naše liste za Skupštinu opštine, a posebno kandidata moje stranke ANK za gradonačelnika Prištine”, napisao je Pacoli.

On je naglasio da će njegova posvećenost građanima biti kao i pre saznanja da mu nije omogućeno da se kandiduje za prvog čoveka Prištine.

“Nastavićemo realizaciju svih projekata planiranih za ovaj mandat i projekata planiranih za naredni period, koji su od vitalnog značaja za naš grad”, zaključio je Pacoli.