CIK odredio troškove za partije na vanrednim izborima u Podujevu i Severnoj Mitrovici

izbori glasanje
Izvor: Klan Kosova

Centralna izborna komisija odredila je da troškovi političkih partija tokom kampanje za vanredne izbore u opštini Podujevo treba da iznose oko 44 hiljade, a u Severnoj Mitrovici oko 11 hiljada evra, prenosi Koha.

“Juče smo dobili spisak birača u Severnoj Mitrovici i registrovano ih je 23.180 , dok 87.800 građana ima pravo glasa u Podujevu”, rekao je na današnjem sastanku CIK direktor Kancelarije za registraciju političkih partija i sertifikaciju Il Buleškaj.

Član Pokreta Samoopredeljenje Sami Kurteši, pokrenuo je pitanje kako se planira organizacija glasanja za one građane koji bi potencijalno mogli da budu u karantinu zbog zaraze koronavirusom.

“Moramo da dobijemo odgovor od Nacionalnog instituta za javno zdravlje o tome da li je kontakt sa takvom osobom dozvoljen. Nismo sigurni kako treba da postupimo u takvim slučajevima“, rekao je Kurteši.

Predsedavajuća CIK Valjdete Daka napomenula je da će se i to pitanje rešiti u danima koji slede.

“Čekamo da nas sekretarijat obavesti kako treba da se ponašamo. Učinićemo sve da niko ne izgubi pravo glasa“, rekla je Daka.

Izborna kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice započinje 12. novembra i trajaće do 27. novembra, dok izborna kampanja za gradonačelnika Podujeve počinje 23. novembra i trajaće svega pet dana.