Čitaku: Albanska rezolucija ne štiti Tačija, već je u funkciji istine

Vljora Čitaku
Izvor: Ekonomia Online

Potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku pozdravila je rezoluciju koju je sinoć usvojio parlament Albanije protiv izveštaja Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji i ocenila da tu nije reč o zaštiti pojedinačnih imena Tačija, Veseljija, Krasnićija, Seljimija i drugih, već da veruje da će rezolucija biti u funkciji istine, prenosi Ekonomija onlajn.

„Pozdravljam Rezoluciju Socijalističke partije. Ovde se radi o autentičnosti rata OVK, o prirodi naše stvari, tako da su ovakve inicijative  dobrodošle. Verujem da će rezolucija, ali i drugi koraci koje je najavio premijer Edi Rama, biti u funkciji istine”, rekla je ona.

Iako su neki analitičari rekli da je ova rezolucija zakasnila, Čitaku ne misli tako.

„Ova inicijativa dolazi u pravom trenutku, jer da je došla pre objavljivanja optužnica, izazvala bi sumnju. U ovoj borbi ne treba da ubeđujemo jedni druge, jer znamo cilj OVK, ali do objavljivanja optužnice morali smo, uprkos našem uverenju, da čekamo da vidimo šta oni nude, a od objavljivanja optužnice, vidi se da ne stoji nijedna reč ili zapeta od optužbi koje je izneo Dik Marti“, zaključila je Čitaku.