Čović: Kfor i Vojska Srbije sprovode sinhronizovane patrole 20 godina, Priština bi sve da politizuje

Čović
Izvor: Večernje novosti

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je danas da Kfor i Vojska Srbije sprovode sinhronizovane patrole unazad 20 godina, i da bi Priština sve da upotrebi za unutrašnju politiku.

Na vest o zajedničkoj vežbi Kfora i srpske vojske nadomak Kosovske Kamenice reagovao je i Čović koji je TV Pink rekao da se ove vežbe održavaju već 20 godina.

“Prvo moram da naglasim da ne postoji granica između centralne Srbije i Kosova i Metohije. To što je veštački nazvano administrativnom linijom je tako samo sticajem okolnosti. Ona nigde nije iscrtana, niti obeležena i mi smo svoj na svome. Ako je neko i prešao tu liniju, možda su bili lovci, a i da su lovci ušli, u Prištini bi skakali jer bi od svega da prave politiku“, kaže Čović.

Dodaje da je dobro što se oglasio Kfor i ocenjuje da će ovakvih vežbi biti i u narednom periodu, a da će se one korisititi za unutrašnje prilike i da se ovakvim stvarima pridaje više značaja, iako se treba pozabaviti ekonomijom, koronavirusom, budućnosti na Kosovu...

“Ljudi odlaze sa Kosova, a tu je i problem nedobijanja viza. To što nema viza direktno govori o tome da se radi o prostoru na kojem cveta organizovani kriminal, na kojem nisu razrešeni ratni zločini, i mislim da sve više zvaničnika konstatuje šta je napravljno na ovoj teritoriji”, kaže Čović.

Kfor je saopštio juče da su u regionu Kosovske Kamenice imali zajedničke patrole sa Vojskom Srbije, dok u Prištini i danas pojedini politički predstavnici tvrde da se radilo o upadu srpske Žandarmerije na Kosovo.

Rks
09. Avgust 2020.
Kriminela na lice ti kazhe koje on je bio na teroristiqki sistem millosheviqa a sad priqa ne moze da dogje na nashu derzhavu a priqa bezveze sanjate kolko hoqete nikad ama bas nikad na united state albania 🇦🇱 da dogjite a sa unitrasnije posla za vote kazite sta hoqete
Ja
18. Septembar 2020.
Treba biti srpske vojske samo tako ce biti sigurnije za sve ljude tamo sto zive